Mavshacks kvartal i korthet

Media- och underhållningsbolaget Mavshack offentliggör rapport av 2021:s tredje kvarrtal under fredagsmorgonen.
2021-10-29

Mavshack är tecknade på First North och är verksamma inom media och underhållning. Bolaget erbjuder ett brett utbud av TV-tjänster med asiatiska filmer i HD, musikvideor och TV-serier. Verksamheten styrs via flertalet dotterbolag med egen affärsinriktning och bland tjänsterna återfinns streamingplattformar, projekt inom IT-struktur samt diverse bibliotek av filmer. Verksamheten investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen Mavshack Movies, Mavshack Zellma, 24hTech, YourIT och Partner54. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Äntligen publicerar Mavshack sin rapport för tredje kvartalet. En period som kännetecknas av intressanta tendenser. Man öppnade kvartalet med att flera ledande befattningshavare såsom VD, CFO och styrelseordförande ökade sitt innehav i bolaget. Man rekryterade ny försäljningschef för liveshopping och bolaget tillkännagav att Axfood använder Mavschack Studios tjänst.

Kvartalet i siffror

  • Nettoomsättning för kvartal tre uppgick i 9,9 (7,9) MSEK
  • Rörelsens intäkter för kvartalet var 10,1 (8,5) MSEK
  • EBIT, rörelseresultatet uppgick till -9,0 (-12,6) MSEK
  • EBITDA, resultatet före avskrivningar uppgick till -7,2 (-10,6) MSEK

Kommentar från VD i samband med Q3-rapporten

“Först vill jag ta upp Mavshacks fantastiska avtal med Bonnier News där vi gemensamt skall lansera en helt ny shoppingupplevelse. Lanseringen är planerad till slutet av november. I detta samarbete kan Bonnier News samtliga kanaler komma att användas men det huvudsakligt fokus kommer vara på Expressen, som är en av Sveriges största mediekanaler med en räckvidd på ca 6,5 miljoner unika webbläsare per vecka.

Samarbetet är revolutionerande både för oss på Mavshack och Bonnier News i och med att vi tillsammans kommer driva utvecklingen av liveshopping i Norden. I dagsläget finns det ingen liknande aktör på marknaden med kombinationen av Bonnier News mediekanaler och Mavshacks teknik och produktionskapacitet. Bonnier News räckvidd är enorm dels genom traditionella digitala kanaler och inte minst via alla anslutna influencers som tillsammans attraherar en oerhört köpstark målgrupp inom fashion, food och lifestyle.

För att möta den stora efterfrågan på liveshoppingupplevelser och de möjligheter Bonniersamarbetet innebär, har Mavshack rekryterat en helt ny säljorganisation under ledning av Anna Galaz. Annas största fokus med teamet är att driva försäljningen och marknadsföra Mavshacks liveshoppingtjänster inom Sverige och i Europa.

Mavshack har genomfört ett grundligt varumärkesarbete för gruppens bolag och verksamheter, i syfte att vara enkla och tydliga för samtliga av bolagets intressenter. Konkret innebär det Mavshacks tjänster i Sverige kommer att marknadsföras under: Mavshack Liveshopping, Mavshack Studio och Mavshack Technology. Den här förändringen gäller även för de konton vi har på sociala medier där de nu kommer fortsätta under namnet Mavshack Liveshopping.

Koncernens resultat för tredje kvartalet är 3,6 miljoner bättre än föregående år, detta trots att sommarmånaderna påverkar, framför allt, Mavshack Studio och Mavshack IT negativt. Mavshack IT har dessutom fortsatt problem med hårdvaruförsörjningen beroende på komponentbristen i världen. Mavshacks omsättning för kvartalet ökar, trots säsongspåverkan och komponentbrist, med 25,3% till 9,9 miljoner mot 7,9 miljoner föregående år.

I takt med att liveshoppingteamet kommer i gång och att Bonnier News-samarbetet lanseras, räknar vi med att kunna leverera ökad omsättning och ett starkare resultat under kommande perioder”, kommenterar VD, Tommy Carlstedt under fredagsmorgonen i samband med offentliggörandet av Mavshacks Q3-rapport.

 

mer om ämnet