Makronytt: Fransk arbetslöshet på lägsta nivån sedan 2020

Idag kom nya siffror för Frankrikes arbetslöshet som sjunker till de lägsta nivåerna sedan 2020.
2021-10-27

Fransk arbetslöshet

Människor som rapporteras som arbetslösa i Frankrike sjönk under oktober månad med 55 000 jämfört med september. Detta innebär att totalt 3,254 miljoner människor i dagsläget är arbetslösa och är den lägsta nivån sedan februari 2020. Ekonomin fortsätter visa positiva tecken i takt med att coronaeffekten avtar.

Brasiliansk arbetslöshet

Brasiliens arbetslöshet sjönk för augusti månad till 13,2 %, att jämföra med 14,6 % för den jämförande perioden. Detta är den lägsta nivån sedan maj 2020 och siffrorna kommer lägligt för den brasilianska presidenten Jair Bolsonaro som i övrigt fått bära kritik från många håll och kanter efter bristfälliga insatser för att motverka pandemins utbredning.

Aluminiumpriser handlas ned efter stark uppgång

Aluminiumpriser har likt många andra råvaror gått starkt under 2020 och 2021. Priserna har dock gått svagare de senaste veckorna och noterar under onsdagen den lägsta nivån på 7 veckor till ett pris om $2,750 per ton. Den senaste nedgången kopplas till en kortsiktig svaghet hos kolpriser. Kolprisernas nedgång kopplas i sin tur till den kinesiska statens agerande i närtid där man vidtagit åtgärder för att motverka så kallade ”illegala lager” där producenter försökt undanhålla kol från marknaden för att upprätthålla höga priser. Kol behövs vid produktion av aluminium.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.