Lindberg är namnet på styrelsens läppar

Under måndagen tillkännager Medivir att man funnit sin nya verkställande direktör i den erfarne Jens Lindberg.
2021-10-25

Medivir är tecknade på Small Cap och är ett läkemedelsbolag. Bolaget utvecklar läkemedel med fokus på cancersjukdomar och övriga allvarliga sjukdomar. Bolaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller där de helt saknas. Samarbeten och partnerskap är en del av bolagets affärsmodell och läkemedelsutvecklingen såväl som kommersialiseringen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap med övriga aktörer.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Man aviserar under måndagen att man inom de kommande sex månaderna kommer att överlåta regin till sin nya VD, Jens Lindberg som har en gedigen erfarenhet inom läkemedelsindustrin och onkologiområdet. Sedan början av 2020 har Lindberg haft det kommersiella ansvaret på Sedana Medical. Dessutom hade han under Q2-Q3 rollen som tillförordnad vd för Sedana Medical. Fram till dess att Lindberg tillträder så fortsätter Magnus Christensen som interim vd.

Kommentar från Jens Lindberg

“Det är med stor entusiasm jag har tackat ja till att bli vd på Medivir. Medivir är inne i en mycket spännande fas med fokus på att utveckla innovativa läkemedel för behandling av cancer. Medivirs ledande produktkandidat, MIV-818, är en produktkandidat med stor potential och jag ser fram emot att leda teamet på Medivir och driva utvecklingsprogrammet för MIV-818 framåt. Samtidigt skall vi maximera värdet av våra andra program genom strategiska samarbeten och partnerskap”, kommenterar nya VD, Jens Lindberg i ett pressmeddelande under måndagen.

Kommentar från styrelseordförande

“Jag är mycket glad över att vi nu har rekryterat Jens Lindberg som vd. Han har den personlighet och de erfarenheter som är ideala för det här jobbet. Jens har relevant kompetens både för att bygga framgångsrika organisationer och för att utveckla och kommersialisera cancerläkemedel”, kommenterar styrelseordförande, dr Uli Hacksell i ett pressmeddelande under dagen.

 

 

mer om ämnet