iZafe – Lösningen på felmedicinering?

Under tisdagen aviserar iZafe att man ingår avtal med Apoteket AB som rör dospåsar och abonnemang med digital läkemedelsrobot.
2021-08-31

iZafe Group är tecknade på First North Stockholm och bedriver forskning, utveckling och marknadsföring av medicinska och digitala säkerhetslösningar för tryggare läkemedelshantering i hemmet. Bolagets läkemedelsrobot, Dosell, används för att minska risken för felmedicinering och för att avlasta den offentliga vården. Kunderna återfinns idag både på den nordiska och globala marknaden.

Under tisdagen aviserar iZafe att man ingår avtal tillsammans med Apoteket AB som rör en ny privatmarknad för integrerad dispensering av läkemedel via Apotekets dostjänst Apodos och DosPac i kombination med läkemedelsroboten Dosell.

Kommentar från VD

“Det är väl känt att felmedicinering kan få förödande effekter för individens hälsa om en dos tas vid fel tillfälle, inte tas alls eller om läkemedel som kan vara skadliga att ta tillsammans kombineras. Genom konceptet dosförpackade läkemedel får användaren sina läkemedel färdigsorterade och doserade i dagliga dospåsar vilket skapar en ökad säkerhet till att medicineringen är korrekt samtidigt som brukaren slipper lägga tid på hantering och sortering av tabletter i till exempel Dosettaskar. Dosell hjälper sedan användaren att sköta medicineringen som ordinerat”, kommenterar VD, Anders Segerström i ett pressmeddelande under tisdagen.

mer om ämnet