iZafe – Bred lansering efter lyckad pilot

Sagan Dosell får en följetong och under tisdagen aviserar iZafe Group att man ställer in sig på bred lansering efter ett lyckat pilotprojekt.
2021-09-07

iZafe Group bedriver forskning, utveckling och marknadsföring av medicinska och digitala säkerhetslösningar för tryggare läkemedelshantering i hemmet. Bolagets läkemedelsrobot, Dosell, används för att minska risken för felmedicinering och för att avlasta den offentliga vården. Kunderna återfinns idag både på den nordiska och globala marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

iZafe meddelar under tisdagen att man ställer in sig på bred lansering efter ett lyckat pilotprojekt. Det rör sig om läkemedelsroboten Dosell som efter att slutfört de lyckade testerna blivit ett välkommet hjälpmedel på både den italienska och den svenska marknaden.

Testperioden har löpt under sommaren tillsammans med tjugo personer som antingen använt roboten för egen del eller åt en anhörig och givit kontinuerlig återkoppling på produkten och kommit med förslag på förbättringar som iZafe Group arbetar med inför kommande lanseringen av Dosell Konsument.

Kommentar från VD

”Intresset för att testa Dosell Konsument har varit stort och jag kan konstatera att responsen varit mycket bra. De tjugo personerna som deltagit i testperioden har varit helt olika profiler vilket indikerar att Dosell lämpar sig till en rad olika kundgrupper. Hela 95 procent vill behålla sin Dosell och fortsätta med tjänsten. De uppskattar att Dosell är enkel att använda samt att deras följsamhet har förbättrats. Det här stärker oss inför den kommande lanseringen till allmänheten”, kommenterar VD, Anders Segerström i ett pressmeddelande under tisdagen.

Mer läsning

“Pythom har det där entreprenörstänket, och det är vad som lockar många. Det tänket hjälper dem även se vad som är dyrt, och var många konkurrenter misslyckats tidigare”… Läs hela intervjun tillsammans med Christer Fuglesang här!

mer om ämnet