Inzile anskaffar medelfristigt finansieringskapital

Idag tillkännager elfordonsföretaget Inzile att man har avslutat processen med att ta in 45 MSEK i medelfristig finansiering.
2021-11-22

Inzile är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom fordonsbranschen. Bolaget är en tillverkare av fossilfria, modulära transport- och servicelösningar, där utbudet består av lättare arbetsfordon drivna på el. Kunderna återfinns inom varierande branscher och fordonen används i olika stadsmiljöer.

Elfordonsföretaget Inzile har idag avslutat processen med att ta in 45 MSEK i medelfristig finansiering. Denna finansiering består dels av en kredit från huvudägaren eFashion Championship och dels av ett brygglån från en extern part, båda på marknadsmässiga villkor. Brygglånet kommer att vara tillgängligt den 23 november 2021, medan krediten kommer att vara tillgänglig när Inzile så påkallar den.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Finansieringen kommer att användas för Inziles rörelsekapitalbehov under de kommande sex månaderna. Således kommer Inziles affärsutveckling under denna period kunna fortsätta i högt tempo, med fokus främst på produktutveckling och internationell expansion av försäljningen.

Kommentar från styrelseordförande

“Vi är mycket nöjda med denna finansieringslösning som gör att vi kan fortsätta vår snabba expansion enligt vår nya strategi och ambitiösa planer”, kommenterar styrelseordförande, Ragnar Åhgren i ett pressmeddelande under dagen.