Inission – Lifvergren lämnar VD-posten

Under tisdagen tillkännager Inission att Björn Lifvergren lämnar sin roll som VD för bolaget, som han förtjänstfullt haft sedan 2017.
2021-09-14

Inission är tecknade på First North Stockholm och är en helhetsleverantör för skräddarsydda tillverknings- och logistiktjänster inom avancerad industrielektronik. Bolaget erbjuder tjänster kring utveckling, materialförsörjning, tillverkning, logistik och livscykelgaranti. Bolagets kunder finns inom branscherna medicinteknik, fordonsindustri, mätinstrument, marin, samt styr- och reglerarteknik.

Under tisdagen tillkännager Inission att Björn Lifvergren lämnar sin roll som VD för bolaget, som han förtjänstfullt haft sedan 2017. Båda parter har kommit överens om att man ska gå skilda vägar och styrelsen har inlett en process för att hitta en lämplig ersättare. Lifvergren kommer att vara tillgänglig under en övergångsperiod och ny tillförordnad VD är Fredrik Berghel.

Kommentar från styrelseordförande

“Jag vill varmt tacka Björn för hans insatser då han genomfört stora och viktiga förändringar som positionerat Inission mycket väl inför framtiden. Styrelsen har tillsammans med Björn gjort bedömningen att det nu är rätt tid att hitta en ny VD som kan fortsätta utveckla bolaget i enlighet med strategin”, kommenterar styrelseordförande, Fredrik Berghel i ett pressmeddelande under tisdagen.

Kommentar från Björn Lifvergren

“Jag är stolt över mina medarbetares engagemang och den utveckling Inission har haft under mina dryga fyra år vid rodret, där omsättningen fördubblats och lönsamheten ökat”, kommenterar tidigare VD, Björn Lifvergren i ett pressmeddelande under tisdagen. 

mer om ämnet