Inission – Berghel är namnet på styrelsens läppar

Under torsdagen tillkännager Inissions styrelse att man kommit till konsensus kring valet av ny ordinarie VD och koncernchef.
2021-10-07

Inission är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom den industriella sektorn. Bolaget är en helhetsleverantör för tillverknings- och logistiktjänster inom avancerad industrielektronik. Bolaget erbjuder tjänster som behandlar utveckling, materialförsörjning, tillverkning, logistik och livscykelgaranti. Kunderna återfinns inom ett flertal branscher.

Fredrik Berghel kommer att bli ny ordinarie VD och koncernchef för Inission. Han har suttit som tillförordnad VD sedan 14:e september och dessförinnan styrelseordförande.

Kommentar från styrelseordförande

“Styrelsen är glad att få välkomna Fredrik tillbaka till rollen som VD i Inission. Fredrik har en unik kännedom om Inission och är rutinerad i rollen. Fredrik blir en ledare och viktig utvecklare av Inission när vi nu ska fortsätta vår tillväxtresa framåt”, kommenterar styrelseordförande Olle Hulteberg i ett pressmeddelande under torsdagen.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentar från den tredje största aktieägaren

“Inission är resultatet av ett långt entreprenörskap och att Fredrik nu återgår som VD gläder mig. Att ta rätt dagliga men långsiktiga beslut är avgörande för ett företags framgång. Min förväntan är att han skall kunna öka lönsamhet, minska kapitalbindning samt genom ett ledande kunderbjudande växa organiskt. Detta bör skapa betydande aktieägarvärde över tid”, kommenterar den tredje största aktieägaren i Inission, Lars Wingefors i ett pressmeddelande under torsdagen.

Kommentar från VD

“Det är med stor entusiasm som jag åter tar VD-jobbet. Kortsiktigt kommer jag att fokusera på att få lönsamheten tillbaka till Inission-standard. Vi kan bättre och har en bra struktur för detta, det handlar bara om att realisera den. Långsiktigt är det tillväxt som gäller, både organisk och förvärvsdriven”, kommenterar den nya permanenta VD:n, Fredrik Berghel i ett pressmeddelande under torsdagen.

mer om ämnet