I-Tech får en ramorder värd 53 MSEK

I-Tech meddelar idag att de har erhållit en ramorder till värde på 53 MSEK från Chugoku Marine Paints (CMP) för leveranser under 2021 och 2022.
2021-05-18

I-Tech meddelar idag att de har erhållit en ramorder till värde på 53 MSEK från Chugoku Marine Paints (CMP) för leveranser under 2021 och 2022.

I-Tech

I-Tech är ett biotech-bolag som ökar motståndskraften mot påväxt i marina färgsystem (sk. Antifouling coatings) och därmed minskar bränsle och underhållskostnader. Bolaget har utvecklat och säljer produkten Selektope®, en aktiv substans som motverkar marin påväxt på ytor som fartyg och båtskrov men också andra marina installationer.

Ordern

Ordern syftar till att säkra framtida leveranser för befintliga och nyligen introducerade bränslebesparande antifoulingprodukter runt om i världen.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

VD kommentar

I-Techs VD, Philip Chaabane, kommenterade hur det är glädjande att befintliga och nyligen lanserade Selektope®-innehållande antifoulingprodukter från CMP nu konverteras till ett tydligt volymbehov genom den här ramordern.

Chugoku Marine Paints och Selektope®

Chugoku Marine Paints lanserade sin första Selektope®-innehållande produkt redan 2015 som en lösning för den s.k. outfitting-perioden vid nybyggnation av fartyg för att motverka marin påväxt under extremt långa statiska exponeringsperioder. Sedan dess har mer än 10 Selektope®-innehållande produkter lanserats av CMP mot underhållsmarknaden, nybyggnationsmarknaden samt mot fritidsbåtssegmentet.