Humble Group förvärvar SWECARB och Vitargo

Under fredagen aviserar Humble att man tecknar bindande avtal avseende förvärv av bolaget SWECARB och varumärket Vitargo.
2021-10-22

Humble Group är en svensk koncern  som är tecknad på Nasdaq och inriktade mot livsmedel och hälsa. Genom forskning och utveckling tillhandahåller gruppen ingredienser, processteknologi och färdiga produkter för tillverkningsindustrin, med försäljning av flera olika typer av socker- och kalorireducerade livsmedel. Bolaget gick tidigare under namnet Bayn Group.

Humble aviserar att man fortsätter upprustning genom ytterligare förvärv. Denna gång är det Swecarb som är föremål för förvärv och uppköpet görs om en värdering till 27,4 MSEK på kassa och skuldfri bas. Köpeskillingen för aktierna uppgår till en fast ersättning om 30 MSEK samt en tilläggsköpeskilling om ca 3,6 MSEK som ska erläggas 2022.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Bolagets uppskattade omsättning respektive EBIDTA för de nästkommande tolv månaderna uppgår till ca 24,2 MSEK respektive 8,2 MSEK. SWECARB är en distributör av kosttillskott och har exklusiva rättigheter att sälja produkter under varumärket Vitargo som är globala marknadsledare inom snabbupptagliga kolhydrater, anpassat för atleter och elitidrottare som strävar efter att förbättra träningsprestanda.

Kommentar från VD – Humble Group

”Det känns mycket spännande att välkomna entreprenören Stefan Bengtsson och team Swecarb till Humble. Stefan har över 20 års erfarenhet som entreprenör inom sportnutritionsbranschen och har under denna period byggt upp ett stort globalt nätverk samt bidragit till etableringen av det ledande varumärket Vitargo. Under processen har vi identifierat flera materiella synergier med vår existerande plattform och är övertygade om att både varumärket och bolaget kommer passa perfekt in i Humbles vertikal inom sportnutrition. Vi är mycket glada att tillsammans med Stefan få fortsätta förse många av våra främsta elitidrottare och atleter med de marknadsledande produkterna inom snabbupptagliga kolhydrater”, kommenterar VD, Simon Petrén i ett pressmeddelande under dagen.

Kommentar från VD – SWECARB

”Vi är väldigt stolta över att ha varit med att bygga upp Swecarb från grunden och nu få bli en del av en större grupp med en stark närvaro och marknadsposition inom sportnutritionsbranschen. Genom att bli verksamma under Humble-koncernen säkerställer vi att bolaget har möjlighet att fortsätta växa och få större exponering globalt. Det ska bli fantastiskt kul att se vad vi på Swecarb och Humble kan skapa tillsammans”, kommenterar VD, Stefan Bengtsson i ett pressmeddelande under fredagen.