Goodbye Kansas – Utbåtsthriller åt brittisk mediahaj

Under onsdagen meddelar Goodbye Kansas Group att man levererar visuella effekter åt BBC:s nya thrillerserie “Vigil”.
2021-09-08

Goodbye Kansas Group är tecknade på First North Stockholm och är ett teknologidrivet visualiseringsbolag. Bolaget utvecklar produkter och lösningar baserade på avancerad teknologi. Inom företaget återfinns ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning och specialistkompetens. Bolaget driver verksamhet på global nivå, med närvaro inom Norden, Europa och Nordamerika.

Under onsdagen meddelar Goodbye Kansas Group att man står som huvudleverantör åt alla visuella effekter för BBC:s nya thrillerserie “Vigil”. Den 29:e augusti detta år hade serien premiär och sågs av 10,2 miljoner tittare under de första sju dagarna vilket är den bästa siffran för en ny dramaserie på BBC under 2021.

Kommentar från regissör och exekutiv producent av serien

“Vi valde Goodbye Kansas för deras stora erfarenhet av att skapa vattenmiljöer. Goodbye Kansas hade VFX Supervisors på plats under inspelningarna och arbetade tätt tillsammans med oss med bildkomposition och att hitta de bästa lösningarna för alla komplexa scener som krävde digitala effekter, kommenterar regissör och exekutiv producent, James Strong i ett pressmeddelande under onsdagen.


Mer läsning

“Pythom har det där entreprenörstänket, och det är vad som lockar många. Det tänket hjälper dem även se vad som är dyrt, och vart många konkurrenter misslyckats tidigare” … Läs hela intervjun tillsammans med Christer Fuglesang här!

mer om ämnet