Goodbye Kansas – Innovativa brandövningar är vägen framåt

Under fredagseftermiddagen meddelar Goodbye Kansas att dotterbolaget Vobling ingår avtal tillsammans med TG Products.
2021-09-03

Goodbye Kansas Group är tecknade på First North Stockholm och är ett teknologidrivet visualiseringsbolag. Bolaget utvecklar produkter och lösningar baserade på avancerad teknologi: Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR), VFX produktion, Cinematics, Performance capture & scanning, Digital Humans och Real Time animation. Inom företaget återfinns ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning och specialistkompetens.

Under fredagseftermiddagen meddelar Goodbye Kansas att man ingår avtal tillsammans med TG Products. Avtalet avser brittisk licens gällande VR-brandträning. TG Products är verksamma inom ett exklusivt återförsäljningsnätverk och kommer att ansvara för distribution och användning av den produkt som Goodbye Kansas dotterbolag, Vobling, utvecklat.

Produkten avser en träningssimulator baserad på VR-teknik, virtual reality, för brandmän, något som är särskilt intressant då traditionell brandövning i verklig miljö kräver kostnader och en process som involverar att hitta byggnader eller platser att sätta eld på samt tillstånd för detta.

Kommentar från General Manager – TG Products

“Vi är glada att ha hittat en partner med en innovativ lösning för säker utbildning. VR Fire Trainer är banbrytande innovation för brand- och säkerhetsindustrin. Numera fyller teknik vår vardag, och att på detta sätt kunna förstärka upplevelsen av att effektivt lära sig bekämpa bränder kommer att tas väl emot av våra kunder. Denna unika VR-upplevelse visar hur engagerade vi är i att ligga steget före när det gäller att leverera det bästa och senaste inom utbildning och tjänster”, kommenterar General Manager, Kevin Andrews i ett pressmeddelande under fredagen.

Kommentar från Senior Director Business Development & Partnership – Vobling

“Jag är mycket glad över att VR Fire Trainer har rönt ett så stort intresse på marknaden och att vi nu utökar vårt återförsäljningsnätverk med en internationell välrenomerad partner som TG Products. Brandträning på ett enkelt sätt kommer till Storbritannien med en drömpartner”, kommenterar Senior Director Business Development & Partnership, Fredrik Frank i ett pressmeddelande under fredagen.


Mer läsning – Stor intervju med Christer Fuglesang

“Pythom har det där entreprenörstänket, och det är vad som lockar många. Det tänket hjälper dem även se vad som är dyrt, och vart många konkurrenter misslyckats tidigare”… Läs hela intervjun tillsammans med Christer Fuglesang här!