Goobit Group utser ny VD

Styrelsen för Goobit har utsett den väletablerade Erika Eliasson till sin ny VD som har nära 20 års erfarenhet från finansmarknaden.
2021-11-15

Goobit Group är tecknade på First North Stockholm och är inriktade mot blockkedjeteknik och kryptovalutor. Via sin plattform BTCX erbjuder bolaget handel i digitala valutor samt övriga tjänster som berör finansiella handelssystem. Bolaget tillhandahåller även tjänster inom kryptoväxling och rådgivning. Kunderna består primärt av privata aktörer och företag verksamma inom Norden.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Styrelsen för Goobit har utsett den väletablerade Erika Eliasson till sin ny VD som har nära 20 års erfarenhet från finansmarknaden och bevisad erfarenhet av att bygga framgångsrika fintechföretag. Hon efterträder Pär Helgosson som sedan han tillträdde 2020 framgångsrikt har tagit bolaget till börsen.

Kommentar från Christian Ander

”Erika Eliasson är helt rätt person att ta Goobit Group till nästa nivå. I april lämnade hon efter drygt fem år fintech-företaget Lendify där hon som vice VD hade en nyckelroll i att bygga ett miljardbolag. Hon har även en god förståelse för traditionell finans och att driva tillväxt i en regulatorisk miljö,” kommenterar styrelseordförande, Christian Ander i ett pressmeddelande under veckans första dag för handel.

Kommentar från Erika Eliasson

”Samhället och finansbranschen är under stor förändring och jag ser stora möjligheter att ta Goobit till nästa nivå. Vi har ännu bara sett början på de möjligheter som den dynamiska kryptoindustrin kan bidra till, och det är hissnande att tänka på att kryptoindustrin är där internet var i slutet av 90-talet. Jag ser väldigt mycket fram emot att få leda verksamheten i en spännande och expansiv fas,” kommenterar nya VD, Erika Eliasson i ett pressmeddelande under dagen.