Freja eID Group planerar att ta fram ett digitalt covid-intyg

Freja eID, som har gått starkt på börsen sedan bolaget noterades, meddelar idag att de påbörjat utvecklingen av ett digitalt covid-intyg.
2021-04-19

Freja eID, som har gått starkt på börsen sedan bolaget noterades, meddelar idag att de påbörjat utvecklingen av ett digitalt covid-intyg. Det kommer krävas en anpassning av mobilappen Freja eID för att den ska kunna fungera som ett certifikat som motsvarar EU:s kravställning.

Certifikatet är tänkt att kunna användas vid resor mellan länder men kan mycket väl också komma till användning inom länder vid exempelvis konserter och restauranger. Freja eID Groups målsättning är att funktionen ska vara redo för användning lagom till att den officiella infrastrukturen öppnas för åtkomst till datakällorna.

Bolagets VD, Johan Henrikson, kommenterade hur Freja eID Group påbörjar denna utveckling i god tid för att vara så förberedda som möjligt när de slutgiltiga riktlinjerna finns på plats. Han kommenterade vidare hur bolaget redan har en liknande funktion i sin app där verifierad data kan delas genom att någon skannar en QR-kod.