Fortsatt divergens mellan Large Cap och First North under fredagen

Idag ser vi ännu en dag där OMXS30 går svagare än de mindre listorna.
2021-04-30

Idag ser vi ännu en dag där OMXS30 går svagare än de mindre listorna. Vi har den senaste tiden nämnt att First North börjar se mer och mer konstruktiv ut medan storbolagsindexet tappat kraften i sin trend. Samtidigt kan den här typen av mönster förändras på en dag. Det är därför viktigt att förhålla sig öppensinnad och navigera dag för dag.

  • Vix

Volatilitetsindexet testar ännu en gång EMA20 underifrån. Vix har inte stängt ovanför denna nivå sedan inledning av Mars.

Dagsgraf på Vix

  • OMXS30

Indexet testar idag EMA25, som agerat stöd under hela uppgången sedan januari. Vi såg nyligen hur OMXS30 testade sitt overhead supply men snabbt föll tillbaka. En stängning under denna nivå kan innebära ökad risk i storbolag. Som vi poängterade i gårdagens uppdatering, kom många storbolag med rapporter som var starkare än estimaten, medan rapportreaktionerna lämnade övrigt att önska.

Dagsgraf på OMXS30

  • First North

Indexet håller fortsatt emot väl och befinner sig i dagsläget ovanför samtliga glidande medelvärden som vi tittar på. Tvärtemot storbolagen ser vi även ett antal starka rörelser i mindre bolag.

Dagsgraf på First North

Tre stycken breakouts som kan vara intressanta att hålla koll på nästa vecka

  • G5 Entertainment

Dagsgraf på G5 Entertainment

  • Coinshares

Dagsgraf på Coinshares

  • 2Curex

Dagsgraf på 2Curex

Hoppas alla läsare får ett trevligt valborgsfirande!