Företagsvärdering med Fundamental Analys – Nilsson, Isaksson och Martikainen

Företagsvärdering med fundamental analys syftar till att ge läsaren en bra och grundläggande förståelse för hur man fundamentalt värderar ett bolag.
2020-10-13

Företagsvärdering med fundamental analys syftar till att ge läsaren en bra och grundläggande förståelse för hur man fundamentalt värderar ett bolag. Boken är utgiven av förlaget studentlitteratur, och är uppenbart ämnad som skolbok med väldigt mycket fokuserad informativ text.

Köp boken på Adlibris! 

Företagsvärdering EcoptimistDet kanske inte är den boken man läser precis innan man ska sova, men absolut en bok värd att studera gång efter annan för att ha stenkoll på den fundamentala värderingen av bolag, och vilka faktorer man bör fokusera på i sin analys.

 

Boken går igenom flertalet olika värderingssätt, och öppnar med att förklara de olika delmomenten i värdering av bolag med fundamental analys. Vi får en presentation av Strategisk Analys, Redovisningsanalys och Finansiell Analys.

 

Författarna lyfter fram hur den fundamentala analysen är långt ifrån att bara gräva balans- och resultaträkningar. De går noggrant igenom hur flertalet faktorer spelar in när man söker bilda sig en uppfattning om ett korrekt värde av ett företag.

 

Som läsare får vi även en hel del begrepp kastade vår väg som kan vara bra att ha noggrann koll på med bland annat proforma, CAPM, FKFF och substansvärdering. För den ovana läsaren av ekonomilitteratur kan det kännas övermäktigt och överväldigande, men begreppen gås igenom välskrivet och strukturerat av författarna.

 

Vi får också en uppsjö uppgifter att ta oss an, vilket kan vara ett bra sätt att förankra kunskaper. Många uträkningar görs i datahanteringsprogrammet Excel, och uppgifterna är alltså tilltänkta att lösas där. Läsaren får en god möjlighet att ta sig an utmaningen att lära sig såväl Excel som grunderna inom den fundamentala analysen i en smäll. Ofta går de båda ihop, då väldigt mycket av den finansiella analysen sker i excelark.

 

Vi rekommenderar boken för den som vill fördjupa sig, kanske inte för den fantastiska läsupplevelsen utan mer för värdet boken faktiskt ger. Att förstå sig på hur analytikerna gör sina värderingar baserat på kassaflödesmodeller är avgörande när man ska ta sig an trading och förhålla sig till riktkurser, analyser och marknadens uppfattning av bolag. Läs och lär!

Köp boken på Adlibris! 

mer om ämnet