Enersize – Effektiv struktur är nyckeln framåt

Under måndagen meddelar Enersize att man framgångsrikt har tecknat en avsiktsförklaring med avsikt att effektivisera strukturen.
2021-10-18

Enersize är tecknade på First North Stockholm och är ett finskt bolag som utvecklar mjukvara för diverse datainsamling och analys. Tjänsterna används i industriella tryckluftssystem, med målet att öka energibesparingen hos företagets kunder. Kunderna återfinns i en rad olika branscher såsom bilindustrin, stål, samt elektronikbranschen.

Man inleder veckan med att teckna en avsiktsförklaring med Finnish Batteries för att effektivisera företagsstrukturen. Finish Batteries avses döpas om till TeraFactory. Transaktionen mellan TeraFactory och Enersize kommer att inkludera ett omvänt förvärv av Enersize och man överför Enersizes verksamhet till det svenska dotterbolaget Enersize Sverige.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Transaktionen inkluderar omnotering av Enersize som efter namnbytet till Terafactory Oyj tecknas på First North Stockholm. Förutsatt att transaktionen slutförs så kommer Enersize aktieägare att äga 100 procent av Enersize Sverige och ca 10 procent av TeraFactory.

Kommentar från styrelseordförande

”Vi är glada över att ha nått en avsiktsförklaring som kan ha betydande fördelar för Enersize aktieägare. Styrelsen har tittat på flera sätt att effektivisera vår företagsstruktur och vi har nu kommit överens om att göra vårt bästa för att slutföra ett omvänt förvärv med TeraFactory. Det är en komplex process, men jag hoppas på ett framgångsrikt resultat som skulle göra Enersize till ett svenskt bolag med en betydligt lägre kostnadsbas. Enersize aktieägare skulle också äga aktier i ett nytt bolag, TeraFactory som har riktigt spännande möjligheter ”, kommenterar styrelseordförande, Anders Lundström i ett pressmeddelande under dagen.

Senaste nytt

Ingen lär ha missat att bladen byter färg och att hösten kommit med besked, vilket betyder att det börjar närma sig publicering av den efterlängtade Q3-rapporten. Oktober inleds med en fullt garanterad företrädesemission och riktad emission om totalt ca 28 MSEK och i samband med detta så svarar marknaden negativt.

mer om ämnet