Embracer – Stärker repertoar

Man är aktiva mot veckoslutet och tillkännager under dagen att man förvärvar den Kinesiska spelstudion och åtta mobilspelstitlar.
2021-10-14

Embracer Group är tecknade på First North Stockholm och förvärvar, utvecklar samt förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom flertalet operativa koncerner. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Embracer tillkännager under torsdagen att man genom sitt helägda dotterbolag DECA skapar en bas för ytterligare tillväxt i Asien och Stillahavsområdet genom förvärvet av spelstudion Jufeng och dess sex speltitlar. Utöver detta förvärvas mobilspelen Hero Hunters och Killshot Bravo, från Hotheads Inc.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

De åtta förvärvade speltitlarna hade sammantaget under det gångna kvartalet, juli till september, 150 000 dagliga användare och 800 000 månatliga användare. De sammanlagda bruttointäkterna uppgick under perioden till ca 50 MSEK.

Kommentar från VD – DECA

”DECA har tagit ett viktigt steg i att leverera på vår asset care och förvärvsstrategi. Vi har förvärvat åtta populära titlar och adderat ett talangfullt team med lång erfarenhet av live operations och internationell mobil förläggarverksamhet. Jag ser fram emot att bredda vår portfölj och att utvärdera nya möjligheter i Asien där både mobilspelsmarknaden och tillgången till talang är större än i övriga världen,” kommenterar VD, Ken Go i ett pressmeddelande under torsdagen.

Senaste nytt

Den senaste perioden kännetecknas av relativt lugn om man sätter den i relation till augusti som var betydligt mer aktiv. Under september månad ingår man förvärv av ryska Bytex. Man fattar även beslut om aktiesplit, 2:1 där befintlig A-aktie respektive B-aktie vardera delas upp i två nya aktier. Framöver blir det intressant att se hur Embracers expansionen i Asien artar sig.

mer om ämnet