Embracer – Ingår avtal om förvärv

Under onsdagen meddelar Embracer att man förvärvar Bytex genom sitt helägda dotterbolag Saber Interactive.
2021-09-22

Embracer Group är tecknade på First North Stockholm och förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom flertalet operativa koncerner. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Under onsdagen meddelar Embracer att man förvärvar Bytex genom sitt helägda dotterbolag Saber Interactive. Bytex tillhandahåller en studio i Saransk, Ryssland och består av 240 anställda medarbetare. Teamet har tidigare arbetat på en handfull projekt tillsammans med Saber inklusive Snowrunner, WWE 2K Battlegrounds, NBA 2K Playgrounds 2 och World War Z.

Kommentar från VD – Embracer

”Efter ett långt samarbete med Saber har det blivit tydligt att vi delar både arbetsmoral och kärleken till spel. Att bli en del av Andrey och hans team känns som en naturlig utveckling och vi ser fram emot att samarbeta med Sabers studios och andra utvecklare i Embracer Group”, kommenterar VD och medgrundare, Dmitri Karasev i ett pressmeddelande under onsdagen.

Kommentar från COO – Saber Interactive

”Vi har arbetat med Bytex under många år och de har varit en fantastisk partner under vår tillväxtresa de senaste 14 månaderna. Jag är glad över att de nu är en del av Saberfamiljen och hoppas att de blir en resurs för den större koncernen”, kommenterar COO och medgrundare, Andrey Iones i ett pressmeddelande under onsdagen.

mer om ämnet