Embracer – Förvärvar tre bolag

Under onsdagen meddelar Embracer Group att bolaget genom sitt helägda dotterbolag Saber Interactive förvärvar tre bolag.
2021-08-18

Embracer Group är tecknade på First North Stockholm. Bolaget förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders.

Under onsdagen meddelar Embracer Group att bolaget genom sitt helägda dotterbolag Saber Interactive förvärvar 100 procent av aktierna i ryska SmartPhone Labs, vilket är en oberoende mjukvarutestare och spelutvecklare för mobil, PC, konsol och VR.

Embracer förvärvar även OÜ Fractured som är en välansedd spelstudio med huvudkontor i Estland bestående av ca 50 utvecklare i Ukraina som primärt arbetar med oberoende spelutveckling och porteringsprojekt.

Sist men inte minst så förvärvar Embracer 100 procent av aktierna i Demiurge Studios som är en oberoende spelutvecklingsstudio baserad i Cambridge, Massachusetts, USA. Genom detta förvärv så adderar bolaget ett erfaret team av utvecklare samt stärker närvaron i USA.

Kommentar från COO om SmartPhone Labs

“Vi har arbetat med SPL under en lång tid och är glada att välkomna dem till Embracerfamiljen. Förvärvet kommer att addera kompetens och utvecklings- och testningsförmågor till vår organisation och kommer att tillföra värde till våra interna utvecklingsprojekt,” kommenterar COO och grundare, Andrey Iones i ett pressmeddelande under onsdagen.

Kommentar från COO om OÜ Fractured

“Fractured Byte är en imponerande studio som har gjort ett fantastiskt arbete med IP i världsklass under dess relativt korta historia. Vi är glada att framöver få arbeta närmare varandra”, kommenterar COO och grundare, Andrey Iones i ett pressmeddelande under onsdagen.

Kommentar från VD om Demiurge Studios

”Demiurge är en av de mest respekterade utvecklingsstudiorna i världen. Deras expertis är utan jämförelse och deras rykte om att tackla de svåraste teckniska uppgifterna gör dem till en perfekt match för Sabers plan att expandera stort inom work-for-hire verksamheten, kommenterar VD och grundare, Matt Karch i ett pressmeddelande under onsdagen. 

mer om ämnet