Ecoclime stärker upp i ledande position

Under fredagen meddelar bolaget att man stärker upp genom att plocka in Christoffer Eklund som CSO med tillträde i januari 2022.
2021-10-22

Ecoclime Group är tecknat på First North och verksamma inom miljöteknik. Bolaget är inriktade mot fastighetsmarknaden och levererar inomhusklimat med cirkulära energisystem för återvinning av värme från spillvatten samt standardisering av data för fastighetsautomation. Energilösningarna baseras på IoT-teknologi som integreras med kundernas energisystem för värme och komfortkyla samt fastighetsautomation.

Ecoclime meddelar att man funnit sin nya CSO i Christoffer Eklund som kommer tillträda i rollen den 17:e januari 2022 och kommer närmast från rollen som Senior Sales Manager för Siemens Energy. Där verkade han med stor framgång med ansvar över försäljningen av komplexa energisystem till internationella kunder.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Eklund kommer initialt att leda och utveckla försäljningsarbetet inom bolagets samtliga affärsområden med fokus på Evertherm inom industrisegmentet och deras exportsatsning. Eklunds yrkes- och försäljningskarriär har utvecklats inom den tekniska och kommersiella sidan främst genom försäljning av ångturbiner för Siemens Energy. I sin roll som ansvarig för nyförsäljningsprojekt har Christoffer arbetat fram den interna strategin, koordinerat och framgångsrikt lett projektarbetet under försäljningsfasen med internationella kunder som ställer höga kvalitativa krav krav och därtill genomfört förhandlingar till affärsavslut.

Kommentar från VD

“Vi är väldigt glada att Christoffer valt att ansluta till vårt team. Rekryteringen av Christoffer är en viktig pusselbit i uppbyggnaden av koncernens management. Hans gedigna erfarenhet av försäljning och projektprocesser från både industri och energisektorn ger oss än mer kraftfulla drivkrafter i försäljningsarbetet, som stärker vår fortsatta tillväxt ytterligare. Att Christoffer valt att teckna 100 000 st aktieoptioner i samband med rekryteringen, är även ett konkret uttryck för tilltron till vår affärsresa”, kommenterar VD, Marcus Sandlund i ett pressmeddelande under fredagen.

Kommentar från Christoffer Eklund

“Jag vill vara med på den resa som Ecoclime nu inleder och jag ser tydligt den potential till värdeskapande och hållbarhet, inte minst som följd av den energi- och klimatnytta som bolaget levererar. Att få vara med och bidra till värde för kunden samtidigt som Ecoclimes lösningar helt ligger i linje med de starka drivkrafter som nu finns för ett mer hållbart samhälle, är även det viktiga faktorer och något som känns fantastiskt utmanande och stimulerande. Jag är övertygad om att jag med min kompetens kommer kunna bidra till än större framgångar för Ecoclime Group”, kommenterar Christoffer Eklund, i ett pressmeddelande under dagen.

 

 

mer om ämnet