DalsSpira – Grillosten prisas

Under tisdagen aviserar Aftonbladet att Dalsspiras grillost utnämnts till “bäst i test” och beskrivs som “närpå perfekt och solklar vinnare”.
2021-07-13

DalsSpira Mejeri är en mjölkproducent. Idag innehas störst inriktning mot produktion av komjölk, men bolaget producerar även produkter som exempelvis glass, yoghurt och crème fraiche. Mjölkprodukterna säljs via bolagets återförsäljare, främst belägna inom södra – och mellersta Sverige.

Dalsspiras Grillost blir Bäst i Test och beskrivs som ”närapå perfekt och solklar vinnare” när Aftonbladet testar olika varianter av Halloumi och Grillostar.

Kommentar från VD

”Aftonbladet lyfter upp att den svenska grillosten blir allt vanligare i butiker och anger att en möjlig förklaring till det kan vara oro över den stora antibiotikaanvändningen i Cyperns lantbruk. Att Dalsspira får högsta betyg är en bekräftelse på att vårt hantverksmässigt gjorda Grillost från våra lokala gårdar i Dalsland håller hög klass och uppskattas av de som testat den. För ett litet mejeri som Dalsspira är det inte alltid så lätt att nå ut till slutkonsumenten men Aftonbladets test visar att vår Grillost står sig väldigt bra i konkurrensen mot betydligt större varumärken vilket vi är väldigt stolta över”, kommenterar VD, Malin Jakobsson i ett pressmeddelande under tisdagen.

mer om ämnet