Clemondo – Sluter avtal med Skoogs Handels

Clemondo meddelar idag att de sluter ett treårigt exklusivt distributionsavtal med Skoogs Bränsle AB.
2020-12-04

Clemondo meddelar idag att de sluter ett treårigt exklusivt distributionsavtal med Skoogs Bränsle AB. Affären innebär en utökning av den befintliga affären med Skoogs från cirka 3 till 10 MSEK på årsbasis.

Skoogs är ett energiföretag inom distribution och försäljning av bränsleprodukter med över 140 tankstationer och har en årlig omsättning omkring 2,5 miljarder kronor.

Det nya avtalet innebär att Clemondo och Skoogs gemensamt kommer bearbeta samtliga kunder och segment i norra Sverige där Skoogs har en stark ställning.

Vi skrev nyligen om Clemondos senaste samarbete med Tammermatic, Clemondos VD, Jesper Svensson uttalade sig i pressmeddelandet om att samarbetet med Skoogs blir ytterligare ett steg i bolagets nya fordonsstrategi.

Skoogs VD kommenterade i pressmeddelandet att Clemondo har marknadens kanske bästa erbjudande inom hållbar fordonsrengöring, han berättade vidare hur samarbetet underlättar för Skoogs att förbättra sina kunders hållbarhetsprofil.

 

Clemondo aktien ha gått väldigt starkt under 2020, mycket på grund av en stor efterfrågan på handsprit. Sedan nyheterna om vaccin kom så har däremot aktien haft det svårare. Den senaste tiden har bolaget meddelat om nya avtal inom sitt segment för hållbar rengöring.

I ljuset av detta är det intressant att se hur aktien för andra gången sedan uppåttrenden inleddes nu studsar på EMA200. Detta blir en intressant nivå att bevaka framåt.

mer om ämnet