söndag 7 mars 2021

Clavister – Aktien rusar på nyhet om cybersäkerhet för stridsfordon

Clavister offentliggör order om 122st installationer av cybersäkerhetslösning i stridsfordon i betydande västeuropeisk försvarsmakt.

Under torsdagen offentliggör Clavister nyheten i ett pressmeddelande om att bolaget kommer installera cybersäkerhet i minst 122st stridsfordon av modell CV90.

Clavister erbjuder virtuella IT-säkerhetslösningar och utvecklar, tillverkar och marknadsför nätverkslösningar för medelstora kunder inom främst telekomsektorn.

Idag publicerar bolaget att man tillsammans med BAE Systems Hägglund, del av BAE Systems som är Europas största och världens tredje största försvarsindustrikoncern, har fått sin första gemensamma slutkund.

Under dagens tidiga handel har aktien gått upp nästan 25% på kraftig volym. Även de senaste veckorna har vi sett stark volym på positiva dagar.

Det avtal som idag offentliggörs omfattar uppgradering med NATO-kompatibla säkerhetsprodukter i 122st stridsfordon, och ger dessa utökat skydd mot cyberattacker. I avtalet finns även en option om installation i ytterligare 19st stridsfordon.

Affären är värd minst 50MSEK och är Clavisters hittills största.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.
372FöljareFölj

Läsvärt

Tekniskt Span – Bred bild av nya sektorer som visar styrka

Det här är en längre text om breda trender vi ser på marknaden i dagsläget. Det återstår att se hur detta utvecklar sig men...
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera