CGit – Q3 rapport

IT-konsultbolaget som specialiserat sig mot lösningar inom management, säkerhet, nätverk, kommunikation, backup och hosting rapporterade idag för sin Q3 period.
2020-11-30

IT-konsultbolaget som specialiserat sig mot lösningar inom management, säkerhet, nätverk, kommunikation, backup och hosting rapporterade idag för sin Q3-period.

  • Nettoomsättningen kom in på 16 497 TSEK att jämföra med 20 573 TSEK under Q3 2019, ett tapp om 19.9%.
  • Resultatet ökade från 1067 TSEK under Q3 2019 till 1302 TSEK, en tillväxt med 22%.
  • Vinst per aktie landade på 0,83 SEK jämfört med 0,68 SEK från den jämförande perioden.

VDn kommenterade under Q3-rapporten om hur bolagets konsulttjänster sett ett visst tapp som en konsekvens av den rådande pandemin men att bolagets intäktsben inom drift och hosting levererat som vanligt. Det kommunicerades dock om att konsultverksamheten börjat ta fart igen.

En full återhämtning av konsultverksamheten beror sannolikt av hur lång tid det dröjer tills befolkningen är vaccinerad men nu med de senaste positiva nyheterna kring vaccin på plats går det åtminstone åt rätt håll.

VDn kommenterade samtidigt hur bolagets fokus på kostnadsstrukturen gett utdelning, de kunde därför leverera en vinsttillväxt trots ett intäktstapp.

En nyhet som stack ut för perioden var att CGit kunde meddela att de blev den första NVIDIA Elite-partnern i Norden och att de gjort sin första kommersiella AI-infrastrukturleverans till ett internationellt medtech-bolag baserad på Nvidias senaste teknologi.

Bolaget har under de senaste kvartalen vridit sitt fokus där en allt större inriktning nu sker mot AI-infrastrukturbaserad leverans.

Bolaget lanserade nyligen en ny tjänst/mjukvara, AiQu, denna ska stötta bolag som har sin egen AI-infrastruktur eller vill köra i molnet hos någon leverantör som kan leverera Deep learning- och AI-infrastruktur som tjänst.

VDn kommenterade om hur denna kommer säljas som en egen produkt och att det blir en viktig komponent för att skilja ut bolaget från andra inom samma segment.

mer om ämnet