Carbiotix påbörjar installation av produktionslinje

Carbiotix meddelar idag att Bolaget har påbörjat installationen av den första CarbiAXOS-produktionslinjen på FoodHills i Bjuv.
2021-11-23

Carbiotix är tecknade på Spotlight och är ett bioteknikföretag verksamma inom mikrobiomområdet. Företaget bedriver idag forskning och utveckling samt säljer produkter och tjänster inom primärt fyra affärsområden: Diagnostik av tarmhälsa, prebiotiska ingredienser, medicinsk mat och terapeutiska behandlingar.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Carbiotix meddelar idag att Bolaget har påbörjat installationen av den första CarbiAXOS-produktionslinjen på FoodHills i Bjuv. Efter en fullständig renovering av produktionshallen under en sexmånadersperiod för att möta ställda krav, har Carbiotix nu fått tillträde till faciliteterna.

Under de kommande månaderna kommer bolaget att fokusera på att få den första 10-tons CarbiAXOS-produktionslinjen installerad, samt etablera nyckelrutiner med en lokal samarbetspartner för spraytorkning.

Kommentar från VD

“Jag är mycket glad över att kunna meddela att vi har nått den viktiga milstolpen att ta den helrenoverade produktionshallen från FoodHills i besittning, efter en cirka 6 månader lång totalrenovering av PEAB. Produktionshallen ligger i Findus tidigare forsknings- och utvecklingsanläggning och har således en rik historik av innovation i väggarna. Vi kommer nu att påbörja installationen av den första 10-tons CarbiAXOS-produktionslinjen tillsammans med vår externa tekniska partner och bör ha allt på plats under de kommande månaderna. Under denna period kommer vi även att sätta upp nyckelrutiner med vår lokala spraytorkningspartner för att säkerställa att hela processen från mottagande av material till förpackning av slutprodukten för prover och försäljning fungerar smidigt”.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

“Det här är mycket spännande nyheter för Bolaget eftersom detta markerar starten inom flera områden. Dels kommer vi nu kunna tillhandahålla varuprover till kunder, dels öka försäljningen, samt påskynda forsknings- och utvecklingsverksamhet när det gäller att bredda vår portfölj av prebiotiska ingredienser och produkter inom olika modulatorklasser. Jag ser fram emot produktionsstarten och den planerade utbyggnaden av denna pilotanläggning till upp till 100 tons produktionskapacitet från och med 2022. I takt med att utvecklingen fortskrider kommer vi att anställa anläggningsoperatörer och annan produktionspersonal för att säkerställa att vår produktions- och expansionsverksamhet ökar effektivt, både lokalt och så småningom utomlands”.

“Jag vill framföra ett särskilt tack och ett stort grattis till hela teamet på Carbiotix för deras insatser hittills. Att ta steget från labbet till pilotverksamhet och fullskalig produktion är inte enkelt och därför bör vi vara stolta över våra prestationer hittills. Vi kommer naturligtvis att bygga vidare på våra framgångar och fortsätta accelerera vår verksamhet igenom hela organisationen, med denna första produktionsanläggning som en viktig katalysator för fortsatt innovation och tillväxt”, kommenterar VD, Kristofer Cook i ett pressmeddelande under tisdagen.