Bublar Group – Kompletterande information om förvärvet av Plotagon

Bublar Group som är ett XR-teknologibolag specialiserat inom AR och VR presenterade idag kompletterande information gällande bolagets förvärv av Plotagon Production AB.
2020-11-30

Bublar Group, ett XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR), kunde idag lämna kompletterande information gällande bolagets förvärv av Plotagon Production AB som kommenterades i ett pressmeddelande den 26 november.

Bublar Group meddelar att 100% av aktierna i Plotagon Production AB förvärvas.

Det förvärvade bolaget har en teknikplattform för att skapa 3D-animerade filmer via mobilen.

Det har sedan tidigare meddelats om hur Plotagon Production har ett flerårigt avtal med sydkoreanska Never Z Corporation som driver avatar-appen Zepeto med ca 180 miljoner registrerade användare.

En app kommer under 2021 lanseras baserad på Zepetos innehåll och Plotagons teknik för att möjliggöra produktion och delning av animerade filmer för sina användare.

Magnus Granqvist, en medgrundare av Bublar, kommenterade om hur förvärvet ger bolaget tillgång till en beprövad teknikplattform och ny stor samarbetspartner i Asien.

På dagsgrafen ser vi hur aktien genom ett gap upp stängde ovanför EMA10 på hög volym. Idag testade kursen vid ett inledande skede av handeln EMA10 och befinner sig för närvarande 4% över denna nivå.

mer om ämnet