Brighter – Folkhälsan är en kamp mot klockan

Under tisdagen meddelar bolaget att man tecknat återförsäljningsavtal gällande förstärkning av e-hälsoportfölj.
2021-10-19

Brighter är tecknat på First North Stockholm och är verksamt inom hälsoteknik- och välfärdssektorn genom ett flertal olika bolag och varumärken. Koncernen kommersialiserar produkter och tjänster med fokus på data-driven behandling av diabetes på distans samt erbjuder ett flertal digitala och fysiska lösningar för stöd och omsorg i hemmet. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget fokuserar huvudsakligen på Sverige, USA, Mellanöstern och Sydostasien.

Man tar ännu steg framåt i och med förstärkt position i Indonesien där man kommit överens om återförsäljningsavtal tillsammans med bolaget Medico. Avtalet avser tjänsten Actiste Mini. Det är en e-lösning för vård av diabetes vilket ger Brighter tillgång att hjälpa den växande andelen diabetiker som är ett växande folkhälsoproblem i landet.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentar från VD – Brighter

”Många av Medicos patienter har diabetes och vi tror att de kan dra nytta av funktioner och tjänster från Actiste Mini. Vi är mycket glada över att Medico kommer att integrera vårt erbjudande i sin portfölj och förse indonesier med ett extra verktyg som syftar till att stödja datadriven diabetesvård”, kommenterar tillförordnad VD, Erik Lissner i ett pressmeddelande under tisdagen.

Medico kommer att kunna marknadsföra tjänsten mot patienter under 24 månader med möjlighet till förnyelse i slutet av perioden. Återförsäljaravtalet är icke-exklusivt och gäller i 12 månader.

Kommentar från VD – Medico

”Medico har åtagit sig att öka tillgången till vård i Indonesien och vi tror att arbetet med Brighter kommer att hjälpa fler indoneser att bli medvetna om diabetesvård, att förebygga sjukdomen samt de risker som finns med den. Diabetes är en av de sjukdomar som ökar i Indonesien och den förekommer även i den yngre generationen och vi hoppas därför att tillsammans kunna ta tag i problemet i tid”, kommenterar VD, Grace Tahir i ett pressmeddelande under tisdagen.

Nästa steg

Just nu är man i långt gångna förhandlingar tillsammans med ett lämpligt företag som kan förse bolaget med en auktoriserad representant som kan hantera godkännandeprocesserna för medicintekniska produkter.

Man kommer att genomföra registrering vilket kan ta minst tre månader, för medicinsk utrustning och godkännande för telekommunikation. Bolaget kommer även parallellt att påbörja med förberedelser inför lanseringen med Medico.

mer om ämnet