AroCell stiftar nytt distributörsavtal i Storbritannien

Under tisdagen meddelar AroCell att man stiftar nytt distributörsavtal tillsammans med Rock Medical Ltd i Storbritannien.
2021-11-17

AroCell är tecknade på First North Stockholm och är ett biokemibolag. Bolaget bedriver forskning, utveckling och kommersialisering av markörer för bestämning av celltillväxt och apoptos. Markörerna används vid prognos, övervakning och uppföljning av cancerpatienter och bolagets produkter säljs under separata varumärken.

Bolaget fortsätter att jobba med att expandera på marknaden med nya distributörer. Idag har bolaget signerat ett distributörsavtal med Rock Medical Ltd som täcker Storbritannien och Nordirland för försäljning av UBC Rapid.

Rock Medical är ett brittiskt aktiebolag som bildades 2020 och som arbetar med leveranslösningar inom medicinteknik, med fokus på urologimarknaden. Rock Medical samarbetar med ett antal olika privata hälsokliniker runt om i Storbritannien, samt större anläggningar som The London Clinic och Genesis care.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

UBC Rapid är ett snabbtest avsett för upptäckt av blåscancer i framförallt högriskpatienter och för att följa sjukdomsutvecklingen efter fastställd diagnos. Detta test är kliniskt dokumenterat och används redan idag i rutinsjukvården bland annat i Tyskland.

Kommentar från VD

“Vi ser fram emot detta nya samarbete med Rock Medical för distribution och marknadsföring UBC Rapid. Detta stöder vår kommersialiseringsstrategi med att expandera på nya marknader. Med avtalet förväntar vi oss en ökad av försäljningsaktivitet inom Europa som är en av våra viktigaste marknader just nu”, kommenterar VD, Anders Hultman i ett pressmeddelande under dagen.