Alelion säkrar finansiär

Veckan öppnas med positiva nyheter för Alelion som säkrar finansiering av lån och krediter fram till mars 2023.
2021-10-25

Alelion Energy Systems är tecknade på First North och är verksamma inom tillverkningsindustrin. Bolaget tillhandahåller lösningar baserade på litiumjonteknik och tillverkar batterisystem som huvudsakligen används bland aktörer inom industri- och fordonsindustrin. Särskilt fokus ligger på utveckling av elektrifiering av industrifordon.

Påtaglig höstkyla gör entré men hos Alelion värmer glöden skönt under  finansmåndagen med beskedet om säkrade finansiärer fram till mars 2023.  Man meddelar om förlängning av lån och krediter om totalt 45 MSEK, där lånet rör sig om 30 MSEK och checkkredit om 15 MSEK.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Bakom finansieringen står Swedbank och tre huvudägare som ställt ut ägargarantier. Parallellt pågår arbetet med att se över bolagets långsiktiga kapitalbehov och finansieringsmöjligheter på den snabbt växande marknaden för hållbar elektrifiering.

Senaste nytt

Efter en alltjämt diskret september-månad så kantas oktober av en del glädjeämnen, såsom flera uppföljningsordrar som gav bolaget relativ vind i seglen men även förstärkt säljteam efter ett starkt inflöde av ordrar. Det ska bli intressant att se hur läget utvecklar sig med knappa veckor kvar till det planerade offentliggörandet av Q3 rapporten som är schemalagd till den 18:e november.

mer om ämnet