Aktieforum

Det finns flertalet svenska och internationella aktieforum i vilka man kan hitta diskussioner om diverse aktier.
2019-01-22

Det finns flertalet svenska och internationella aktieforum i vilka man kan hitta diskussioner om diverse aktier. Vi har skrivit en artikel om forumhets, där vi poängterar värdet av egen analys vid upptäckten av ett bolag eller en nyhet genom ett aktieforum. Detta då aktieforum ofta drivs av småsparare som själva publicerar tankar och åsikter.


Läs våra senaste aktiespaningar om bolag listade på Spotlight, First North och Small Cap!


Det kan såklart också vara ett ypperligt ställe att hitta nyheter och uppdateringar, då de som deltar i en akties forum ofta är såväl pålästa som väldigt kunniga och insatta. Men detär alltid viktigt att inför ett agerande gällande en aktie, läsa på ordentligt och bilda sig en egen bild av sanningen.

Avanzas forum är ett av de mer populära för aktier. Börssnack är också ett populärt forum, om än inte lika aktivt besökt som Avanzas. Vi ser också lse.co.uk för den som vill läsa om engelska bolag, samt stocktwits för den som vill läsa om amerikanska bolag.

I de aktiespaningar vi skrivit på Ecoptimist, har vi i flera fall av en slump valt att skriva om bolag som är frekvent diskuterade i forum. Ofta rör det sig om mindre bolag som handlas aktivt av många småsparare på avanza och nordnet.

I vårt dagliga nyhetsbrev Börsen Idag, kommenterar vi de aktiespaningar vi skrivit och uppdaterar kring möjliga köplägen eller tekniskt intressanta nivåer.

Vi såg till exempel hur Clemondo, som har fått väldigt mycket uppmärksamhet under coronapandemin med sin handsprit, diskuterats ordentligt i forumen. Även Oasmia har ett aktivt forum i vilka många tankar och åsikter uttrycks.

Även om aktieforum kan vara bra informationskällor, är det alltid rekommenderat att själv läsa diverse rapporter och ta del av informationen som finns tillgänglig på ett bolags egna hemsida. Text och information presenterad direkt av bolaget bör alltid tas med i bedömningen av bolaget.