AIK Fotboll – VD:n lämnar elitklubben

Under torsdagen aviserar AIK Fotboll AB att man går skilda vägar med sin VD och klubbdirektör Björn Wesström.
2021-06-24

AIK Fotboll bedriver elitfotbollsverksamhet genom herrlag, damlag samt juniorlag. Fotbollsklubben bildades ursprungligen 1891 i Stockholm och klubben har idag sitt huvudkontor samt hemmaarena i Solna, Stockholm.

Under torsdagen aviserar AIK Fotboll AB att man går skilda vägar med sin VD och klubbdirektör Björn Wesström, som har valt att avsluta sin tjänst hos stockholmsklubben. Enligt egen utsago ska det inte ha funnits någon bakomliggande konflikt som ledde till avgången, utan en önskan från Björn Wesströms sida att söka sig vidare för att få arbeta med fotbollen på ett närmare plan.

Kommentar från tidigare VD

“Jag har bestämt mig för att göra något som jag upplevt få exempel av under mina snart 22 år i klubben; jag lämnar AIK Fotboll utan att det finns någon bakomliggande konflikt. Jag lämnar för att öppna möjligheten att få arbeta direkt med sportslig verksamhet, om det blir så får framtiden utvisa. AIK Fotboll mår bra bortsett den stora längtan att få återförenas med Sveriges mest passionerade hemmapublik och bortafölje. AIK Fotboll har topprankade akademier, seniorlagen har inlett seriespelet i nivå med de placeringsmål klubben har och ungdomsverksamheten växer i en takt som gör att behovet av fler fotbollsplaner är akut. I EM har landslagstruppen historiskt aldrig haft en starkare AIK-koppling än nu vilket jag känner stor stolthet inför”, berättar tidigare VD, Björn Wesström.