Aegirbio – Visionen steget närmare verklighet

Under fredagsmorgonen tillkännager Aegirbio att man tecknar aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv.
2021-09-17

Aegirbio är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom läkemedelsbranschen. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av olika läkemedelskandidater. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen läkemedel för behandling av multipel skleros. Utöver huvudverksamheten erbjuds tillhörande kringtjänster. Verksamheten drivs i samarbete med övriga läkemedelsaktöre, där störst närvaro återfinns inom Norden.

Under fredagsmorgonen tillkännager Aegirbio att man tecknar aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av bolaget Dynamic Code AB. Förvärvet är planerat att träda i kraft den 1 november 2021. Köpeskillingen uppgår till 172 SEK per aktie och man kommer att förvärva 52,1 procent. Sammantaget kommer köpeskillingen uppgå i 1,5 miljarder SEK under förutsättningen att aktieägarna i Dynamic Code kommer att genomföra försäljningarna samt att samtliga teckningsoptioner förvärvas.

Om Dynamic Code

Bolaget erhåller helhetslösningar med självprovtagning samt uppföljning på provsvaren i deras egna laboratorium. Testen kan genomföras på egen hand helt anonymt, och provsvaren hämtas via en kod på webben några dagar efter det att testet genomförts. Man erbjuder dessutom efterföljande vård  och behandling.

Kommentar från VD – Aegirbio

“Genom förvärvet så kommer vi få en kickstart av vår vision att bli en global spelare inom ehälsa som en del i vårt multidiagnostik företag. Vi ser en stor potential i hemtestande nu när man som individ har fått förståelse av att göra tester själv och vi har ett antal ytterligare förvärv som vi håller på att uppvakta för att ytterligare utveckla och befästa oss som ledande inom området. Jag personligen är stolt, glad och mycket förväntansfull inför framtiden”, kommenterar VD, Martin Linde i ett pressmeddelande under fredagen.

mer om ämnet