Aegirbio – Mottar order om drygt 400 MSEK

Under fredagen meddelar Aegirbio AB att bolaget mottagit sin första order från NowMed Sweden till ett värde om drygt 400 MSEK.
2021-07-09

Aegirbio är verksamma inom läkemedelsbranschen. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av olika läkemedelskandidater. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen läkemedel för behandling av multipel skleros. Utöver huvudverksamheten erbjuds tillhörande kringtjänster. Verksamheten drivs i samarbete med övriga läkemedelsaktöre, där störst närvaro återfinns inom Norden.

Under fredagen meddelar Aegirbio att bolaget mottagit första ordern från NowMed Sweden till ett värde om drygt 400 MSEK för leverans till Asien. Detta är ett resultat av den testorder som vanns i början av juni och skall levereras ut snarast. Leveransen avser Kambodja, Thailand, Laos, Vietnam och Singapore.

Behovet av enkla och säkra tester för att hålla kontroll på smittspridningen i länder där vaccinationen inte kommit lika långt som i exempelvis Europa är stor. För att kunna hålla infrastruktur, turism, skolor, arbetsplatser öppna satsar länderna i regionen på ett spritt testande och söker produkter med enkel provtagning och säkra resultat. Aegirbios Covid-19 test har valts för sin enkla provtagning vilket gör det möjligt att använda den för allt från små skolbarn till arbetsplatser där frekvent testande är viktigt och provtagning i näsan inte är möjligt om man vill ha spridning på testandet.

Kommentar från VD

“Nu bevisar vår distributör i Asien att man verkligen lyckats med sin införsäljning till länderna i regionen. Det här är det slutgiltiga beviset på att Aegirbio får en stark marknadsposition i Asien. Att på mindre än 2 år från bildandet av bolaget få en order på drygt 400 MSEK är något jag är oerhört stolt över. Vi, tillsammans med vår partner NowMed Sweden, kommer att fortsätta att jobba hårt med att ytterligare säkra vår position och vi förväntar oss fler order under hösten.”, kommenterar VD, Martin Linde i ett pressmeddelande under fredagen.

mer om ämnet