Aegirbio – Uppdatering av nyhet efter granskning

Under torsdagen meddelar Aegirbio att man tecknar nytt avtal för den Indiska marknaden om minst tjugo miljoner tester.
2021-10-07

Uppdatering 8/10: Aegirbio rasar på börsen efter att det uppdagats i en granskning gjort av SVT som visade på att bolaget “har kopplingar mellan centrala aktörer i covidtestaffärerna och bolag som Skatteverket har pekat ut som delaktiga i en mycket omfattande härva och misstänkta för momsbedrägerier”. Aegirbio har besvarat detta i ett pressmeddelande men situationen har lett till att de tidigare förvärvsdiskussionerna med Dynamic Code avslutats vilket sätter ytterligare press på aktiekursen.

 

Ordinarie nyhet från 7/10:

Aegirbio är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom läkemedelsbranschen. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av olika läkemedelskandidater. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen läkemedel för behandling av multipel skleros. Utöver huvudverksamheten erbjuds tillhörande kringtjänster. Verksamheten drivs i samarbete med övriga läkemedelsaktörer, där störst närvaro återfinns inom Norden.

Nya framgångar

Aegirbios står som distributör och meddelar under torsdagen att man röjt nya framgångar genom slutet avtal avseende Corona-tester för den Indiska marknaden. Det rör sig om tjugo miljoner tester som har tecknats med lokala aktörer för leveranser under kommande år. Man har försökt operera på den Indiska marknaden sedan en tid och det som hållit tillbaka är väntan på att test ska godkännas för försäljning. Behovet sägs vara stort av corona-tester och man hoppas att den initiala ordern om tjugo miljoner tester ska byggas på snabbt med uppföljningsorder.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Testerna är redan godkända i Thailand och man tar sikte mot Kambodja som nästa land för godkännande, vilket bör ske i oktober om allt går rätt till. Man har sökt godkännande parallellt i flera länder. Sedan slutet av 2020 har man arbetat intensivt med få test godkända i USA. Avseende Europa så är kön till kontrollorganet lång, godkännande är nödvändigt och skulle öppna upp för försäljning direkt till slutanvändare vilket är nödvändigt för lansering i Norden och övriga Europa.