Aegirbio – Lanserar snabbtest

Under onsdagen meddelar Aegirbio att man lanserar test som visar om en individ har antikroppar mot covid-19 efter vaccination.
2021-09-29

Aegirbio är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom läkemedelsbranschen. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av olika läkemedelskandidater. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen läkemedel för behandling av multipel skleros. Utöver huvudverksamheten erbjuds tillhörande kringtjänster. Verksamheten drivs i samarbete med övriga läkemedelsaktöre, där störst närvaro återfinns inom Norden.

Under onsdagen meddelar Aegirbio att man lanserar ett snabbtest som visar om en individ har fått antikroppar mot covid-19 efter vaccination. Testet är det första i en serie med snabbtester som kommer att lanseras löpande under sex till nio månader.

Kommentar från VD

“Införandet av det nya testet kommer inte bara att stärka vår närvaro på Covid-19-marknaden utan det bidrar också till vår växande portfölj av självtester i byggandet av varumärket Quretest. Vårt nya serologitest kan påvisa kroppens immunsvar mot covid-19-vaccination och som jag har sagt tidigare – alla indikationer pekar på att pandemin är långt ifrån över. Så, ett snabbtest som visar att en person är eller inte är tillräckligt skyddad efter vaccination är av stort intresse för oss alla”, kommenterar VD, Martin Linde i ett pressmeddelande under onsdagen.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.
mer om ämnet