Aegirbio – Flera glädjeämnen under andra kvartalet

Under tisdagsförmiddagen presenterade Aegirbio sin Q2-rapport, där den unga koncernen bjuder på flera glädjeämnen.
2021-08-25

Aegirbio är tecknade på First North Stockholm. Bolaget är verksamma inom läkemedelsbranschen och specialiserade inom forskning och utveckling av olika läkemedelskandidater. Produktionsportföljen inkluderar huvudsakligen läkemedel för behandling av multipel skleros, vilket är en sjukdom i nervsystemet. Utöver huvudverksamheten erbjuds tillhörande kringtjänster. Störst närvaro återfinns på den nordiska marknaden.

Under tisdagen släppte bolaget sin Q2-rapport:

  • Omsättningen uppgick till 0 KSEK.
  • Resultat per aktie uppgick till -0,89 SEK.
  • Kassaflödet under perioden var – 3 576 KSEK.

Snabbtest för Covid-19

14 april lanserade man ett salivbaserat snabbtest som ger provsvar inom 5 minuter. Konsumenten behöver endast samla sitt saliv i en behållare, och undviker därför de problem som kan uppstå vid andra typer av tester som bygger på föra in en sticka i svalget.

Säkrar rörelsekapital för expansion

11 maj meddelar bolaget att man ingått avtal med ett konsortium avseende låneavtal om 50 MSEK.

Utsedd till bästa notering 2020 av Affärsvärlden

12 maj aviserar Affärsvärlden att bolaget Aegirbio utses till Bästa Notering 2020 i mikrobolagskategroin. I denna kategori fanns 47 bolag och Aegirbio hade klart bäst kursutveckling.

Kommentar från VD

VD, Martin Linde, förklarar att han kommer att komma ihåg kvartal 2 under en lång tid framöver och är positiv till utvecklingen som hittills inneburit försäljningar av tester för ca 900 MSEK. Kassaflödet kommer att uppvisa positivt resultat efter året.

“Sommaren har gått till att fokusera mycket på Covid-tester till Asien och vi har idag FDA-godkännande i Thailand och processen är i gång i Laos, Kambodja, Vietnam, Indien, Singapore, Malaysia, Myanmar, USA och Filippinerna. Utöver dessa håller vi på att förbereda ytterligare länder för att skicka in ansökan. Intresset är stort för våra produkter och vi håller på att befästa en position på marknaden”.

Han menar vidare att bolaget står rustat för efterdyningarna av Covid-19, där man har en strategi för hur bolaget ska fortsätta sin tillväxtresa med förvärv. Man har anställt både CFO och COO för att säkerställa en stabil och professionell organisation. Linde förklarar att de projekt som bolaget driver med biologiska läkemedel utan tvekan är framtiden, och man hoppas kunna se framsteg på den amerikanska marknaden som börjar att öppna upp sig.

Linde är trygg med att bolaget utvecklas åt rätt håll och trycker på att man redan är ett miljardbolag. Avslutningsvis så tackar han ägarna för att de vill vara med på resan.

mer om ämnet