Abera – Innovation genom gemensamma intressen

Under onsdagen meddelar Abera att man inleder utveckling av nytt vaccin tillsammans med amerikanskt universitet.
2021-10-20

Abera Bioscience är tecknade på Spotlight och är verksamma inom bioteknik. Bolaget är specialiserade inom utveckling av vacciner baserat på egenutvecklad och patenterad plattform. Tekniken används huvudsakligen i utvecklingen av nya vacciner där fokus återfinns inom huvudområdena pneumokocker och immunonkologi. Verksamheten återfinns runtom den nordiska marknaden.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Under onsdagen meddelar Abera att man inleder utveckling av nytt vaccin tillsammans med amerikanskt universitet. Samarbetet syftar till att utveckla en vaccinkandidat baserat på bolagets senaste vaccinplattform.

Kommentar från VD

“Genom gemensamma intressen inom forskningen öppnas en fantastisk möjlighet att, på ett kostnadseffektivt och resursbesparande sätt, utföra vidare studier på en nyutvecklad vaccinkandidat tillsammans med vår partner. Vi hoppas få nya kunskaper om hur vår plattform kan komma att användas i framtiden, och att ett positiv resultat kan leda till ytterligare samarbeten”, kommenterar VD, Maria Alriksson i ett pressmeddelande under onsdagen.

mer om ämnet