Serneke – Utvecklar ytterligare bostäder

Under onsdagen meddelar Serneke Group AB att man kommer att utveckla ytterligare bostäder i Göteborg tillsammans med Balder AB.
2021-07-14

Serneke är en byggkoncern som erbjuder helhetslösningar inom entreprenad och projektutveckling. Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg med lokalkontor över större delen av Sverige. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare.

Under onsdagen meddelar Serneke Group att man kommer att utveckla ytterligare bostäder i Karlastaden, Göteborg, tillsammans med Balder AB. Bolagen ska i stadsdelen utveckla tre byggnader som omfattar totalt 45 000 kvm och kommer enligt initiala planer att byggas med mellan sju och 27 våningar och innehålla i huvudsak bostäder men även handel, butiker och kontor. Det beräknade antalet lägenheter, som kommer att vara bostadsrätter, uppgår till cirka 450.

Kommentar från VD – Serneke

“Det här är en stor händelse i Karlastadens historia men också för mig personligen som, tillsammans med många kollegor, under lång tid har drivit planerna för stadsdelen från idéstadie till genomförande. Att vi nu fortsätter vårt samarbete med Balder för att skapa ännu fler bostäder och en ny levande del i staden känns extremt tillfredsställande”, kommenterar VD, Ola Serneke i ett pressmeddelande under onsdagen.

Kommentar från VD – Balder

“Det känns väldigt glädjande att, tillsammans med Serneke, ta nästa steg mot att realisera ett av Nordens mest spännande fastighetsutvecklingsprojekt. Vi fortsätter vårt goda samarbete med Serneke och ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utvecklingen av Karlastaden”, kommenterar VD, Erik Selin i ett pressmeddelande under onsdagen.

mer om ämnet