lördag 6 mars 2021

Scandinavian Enviro Systems – Undertecknar slutgiltiga avtal med Michelin

Scandinavian Enviro Systems färdigställer avtal i tre delar med Michelin om gemensam återvinningsanläggning och licensavtal.

Scandinavian Enviro Systems har en patenterad teknik för utvinning av kimrök, olja, stål och gas genom återvinning av uttjänta däck. Sent på måndagen meddelade bolaget i ett pressmeddelande att man undertecknar slutgiltiga avtal avseende strategiskt partnerskap med franska globala däcktillverkaren Michelin.

Avtalet som bolagen ingått innefattar ett aktieägaravtal avseende ett samriskbolag i vilket Enviro kommer äga tio procent av och Michelin resterande 90 procent. Samriskbolaget kommer gemensamt att äga en återvinningsstation i Chile med beräknad återvinningskapacitet om 30 000 ton däck från anläggningsmaskiner per år.

Det avtal bolagen ingått innefattar även ett licensavtal som sträcker stig fram till 2035 vilket ger Michelin rätt att etablera egna återvinningsanläggninngar baserat på Enviros patenterade teknologi. Vid etablering av dessa återvinningsanläggningar ska Michelin ersätta Enviro med fast belopp per anläggning samt betala en procentbaserad royalty baserat på omsättning.

“Partnerskapet har validerat vår ledande teknologiska position på ett sätt som vi aldrig skulle ha lyckats med på egen hand. Vi får nu förfrågningar från aktörer inom flera branscher som rör allt från rena inköp till etablerandet av olika former av samarbeten. Oljan som vi återvinner ur däcken väcker ett allt större intresse från olje- och kemisektorn som ser den som avgörande för att klara en övergång till en mer cirkulär ekonomi och vår bedömning är att oljan på sikt kommer att bli vår enskilt mest värdefulla slutprodukt” säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Scandinavian Enviro Systems har, efter nyheterna om möjligt avtal med Michelin, under 2020 gått väldigt starkt på börsen. Som mest var aktien upp hela 700%+ på årsbasis men avslutade året med en uppgång om strax över 500%. Inför öppning under tisdagen ser Scandinavian Enviro ut att handlas upp på marknaden.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.
372FöljareFölj

Läsvärt

Tekniskt Span – Bred bild av nya sektorer som visar styrka

Det här är en längre text om breda trender vi ser på marknaden i dagsläget. Det återstår att se hur detta utvecklar sig men...
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera